Кој е подобар избор помеѓу рачна машина за ласерско заварување и машина за ладно заварување?

Кој е подобар избор помеѓу рачна машина за ласерско заварување и машина за ладно заварување?

Рачната машина за ласерско заварување и машината за ладно заварување имаат три исти карактеристики: едноставна работа, мала деформација и прекрасен завар
Овие две точки се заеднички карактеристики на двете машини, но бидејќи тие се две различни опрема, тие мора да имаат свои предности и недостатоци кога ќе се споредат една со друга.
Рачно ласерско заварување врз основа на машина за ладно заварување

Кој е подобар избор bet4

Рачната машина за ласерско заварување има ширина на скенирање кога работи, а нејзиниот дијаметар на светлосно место е мал, така што скенирањето на линијата се изведува од една до друга точка за време на заварувањето, со што се формира зрното на заварувањето.
Процесот на заварување може да се повлече директно од врвот до дното.Во споредба со машината за ладно заварување, рачното ласерско заварување е релативно брзо и ефикасно.Процесот на заварување на влечење директно одредува дека е посоодветен за големо сериско заварување на долги прави шевови.
Машина за ладно заварување базирана на ласерско заварување
Машината за ладно заварување е како бавна рачна машина за ласерско заварување во форма на работа.Тоа е зрно за заварување формирано со континуирано пулсовно пукање.Во споредба со ласерското заварување, неговата брзина ќе биде помала.
Меѓутоа, ако барањата за деформација на производот се построги, машината за ладно заварување е посоодветна машина.На крајот на краиштата, рачното ласерско заварување и влечното заварување ослободија безброј ласерски импулси, а преостанатата температура по заварувањето ќе биде повисока од машината за ладно заварување.
Рачно ласерско заварување и ладно заварувачки машини се добри производи.Каков вид на машина треба да се избере или врз основа на бизнисот, а најважен е изборот на опрема погодна за вашите деловни потреби.


Време на објавување: Февруари 20-2023

  • Претходно:
  • Следно: