Како да изберете рачен ласерски уред

Како да изберете рачен ласерски уред

Пред да ја избереме рачната опрема за ласерско заварување, прво треба да ги разгледаме материјалот и дебелината на производите што ги обработуваме, јачината на истражување и развој и производство на производителот на машината за ласерско заварување, способноста за услуга по продажбата итн.Дали избраната машина за ласерско заварување може да го постигне ефектот на обработка на претпријатието и дали може да донесе придобивки за претпријатието е она што треба да го избереме.

Рачната опрема за ласерско заварување припаѓа на ласерското заварување со висок интензитет, кое вклучува две полиња.Едниот е ефектот на заварување на производите со висока јачина, а другиот е високите барања за заварување со задник на производи за заварување.Бидејќи ласерското заварување е завршено според самотопењето на примерокот, ако задниот завар надминува 1mm, мора да се додаде жица за заварување.

Потоа, дали производот е погоден за употреба на опрема за ласерско заварување за заварување.При изборот на опрема за ласерско заварување, треба целосно да размислиме дали нашиот производ е погоден за употреба на опрема за ласерско заварување за да направиме сопствен производ.Ако не е јасно дали е соодветно, можеме целосно да размислиме според дебелината на заварувањето на опремата за ласерско заварување.На пример, ако дебелината на ласерското заварување на производот е 5 mm – 10 mm, а дебелината на опремата за ласерско заварување надминува 3 mm, тоа несомнено не е погодно.Затоа треба да избереме опрема за ласерско заварување со висока моќност.

8

Предности на рачната опрема за ласерско заварување

1. Местото за фокусирање на ласерот е мало, а густината на моќноста е висока.Може да завари некои легирани материјали со висока точка на топење и висока јачина.

2. Без обработка на контакти, без губење на алатката и замена на алатот.Енергијата на ласерскиот зрак може да се прилагоди, брзината на движење може да се прилагоди и да се извршат различни процеси на заварување.

3. Висок степен на автоматизација, компјутерска контрола, брза брзина на заварување, висока ефикасност и практично заварување на која било сложена форма.

4. Зоната погодена од топлина е мала, деформацијата на материјалот е мала и нема потреба од последователна обработка.

5. Работните парчиња во вакуумски контејнери и во внатрешни позиции на сложени структури може да се заварат преку стакло.

6. Лесно е да се води и фокусира, и да се реализира трансформацијата на сите правци.

7. Во споредба со обработката на електронски сноп, не му треба строг систем за вакуумска опрема и е лесен за ракување.

8. Висока производствена ефикасност, стабилен и сигурен квалитет на обработка и високи економски придобивки.


Време на објавување: Февруари 20-2023

  • Претходно:
  • Следно: